Интервју са Јасминком Петровић

Када се код Вас први пут јавља интересовање за књигама?
Интересовање за књигама код мене се први пут јавља када сам била јако мала, прва моја књига коју сам прочитала била је Хајди, али најдража књига из детињства је Пипи Дуга Чарапа.

Која је прва књига коју сте Ви написали и када сте је написали?

Пошто сам као мала била веома стидљиво дете, моји први текстови настали су на доњем делу даске мог радног стола. Тај сто још увек постоји у стану моје маме и сваки пут кад моја деце пожеле да се нашале на мој рачун, завуку се испод стола и читају те текстове. Али званично, прва књига коју сам написала била је Гига прави море, та књига је издата 1996. године и настала је на један врло интересантан начин. Мој син је имао једног друга који се зове Гига. Сваки дан су се играли и када увече дође кући причао ми је како су Гига и он ишли на пловидбу бродом, па Гига и он су видели ајкулу…И мене је то мало заинтересовало да видим шта се они то играју,ту су била три штапа која су при врху била везана канапом. То је представљало њихов брод. Тада је мене изненадило шта све може дечија машта да учини.

Да ли поред књига за децу пишете и књиге за одрасле?
Покушала сам да напишем књигу за одрасле, али ми је то некако било тешко и сва сам се погубила, па сам одустала од тога.

Делује ми да је Ваш живот веома интересантан, да ли планирате да напишете аутобиографију?
Почела сам да је пишем, али сам убрзо и одустала. Тотално сам се погубила јер нисам знала да ли је пишем за децу или за одрасле. Када пишемо неку књигу морамо знати за који је узраст, јер на пример Секс за почетнике није предвиђен за децу која су први или други разред, већ за ученике седмог и осмог разреда.

Да ли бисте могли да препоручите неколико наслова за читатеље нашег часописа?
То су моји бројни пријатељи и колеге. Само да не заборавим неког, то су: Дејан Алексић, Урош Петровић, Весна Алексић, Игор Коларов, Ивана Нешић , Чедомир Петровић,…

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ана Тица 7-5

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s